Nieuwe aanhouding in zaak Portugese schijnhuwelijken en mensenhandel in Ieper

© belga
Redactie KW

Er is een nieuwe aanhouding in de mensensmokkelzaak waarbij met valse documenten huwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen die nooit hadden plaatsgevonden, werden geregistreerd in België. Dat meldt het Ieperse parket. De Pakistaanse man blijft aangehouden.

De federale gerechtelijke politie viel in januari binnen op achttien locaties in Brussel en Ieper. De huiszoekingen kaderden in een onderzoek naar een criminele organisatie die ervan wordt verdacht schijnhuwelijken op te zetten tussen Pakistaanse mannen en Portugese vrouwen.

In mei werd de Pakistaanse man T.A, geboren in 1973, al in verdenking gesteld. Hij werd op 2 september van zijn vrijheid beroofd en blijft aangehouden.

De bal ging aan rollen toen ambtenaren van de burgerlijke stand in Ieper een aantal verdachte huwelijken opmerkten. Uit onderzoek bleek dat het niet om een paar geïsoleerde gevallen ging, maar om een goed georganiseerd netwerk. Via de schijnhuwelijken met Portugese vrouwen verwierven de Pakistaanse mannen hun verblijfsrecht.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier