De federale gerechtelijke politie viel in januari binnen op achttien locaties in Brussel en Ieper. De huiszoekingen kaderden in een onderzoek naar een criminele organisatie die ervan wordt verdacht schijnhuwelijken op te zetten tussen Pakistaanse mannen en Portugese vrouwen.

In mei werd de Pakistaanse man T.A, geboren in 1973, al in verdenking gesteld. Hij werd op 2 september van zijn vrijheid beroofd en blijft aangehouden.

De bal ging aan rollen toen ambtenaren van de burgerlijke stand in Ieper een aantal verdachte huwelijken opmerkten. Uit onderzoek bleek dat het niet om een paar geïsoleerde gevallen ging, maar om een goed georganiseerd netwerk. Via de schijnhuwelijken met Portugese vrouwen verwierven de Pakistaanse mannen hun verblijfsrecht.

(BELGA)

De federale gerechtelijke politie viel in januari binnen op achttien locaties in Brussel en Ieper. De huiszoekingen kaderden in een onderzoek naar een criminele organisatie die ervan wordt verdacht schijnhuwelijken op te zetten tussen Pakistaanse mannen en Portugese vrouwen. In mei werd de Pakistaanse man T.A, geboren in 1973, al in verdenking gesteld. Hij werd op 2 september van zijn vrijheid beroofd en blijft aangehouden. De bal ging aan rollen toen ambtenaren van de burgerlijke stand in Ieper een aantal verdachte huwelijken opmerkten. Uit onderzoek bleek dat het niet om een paar geïsoleerde gevallen ging, maar om een goed georganiseerd netwerk. Via de schijnhuwelijken met Portugese vrouwen verwierven de Pakistaanse mannen hun verblijfsrecht.(BELGA)