Niet-betaalde taxirit kost uiteindelijk 2.400 euro

© Getty Images
Redactie KW

Een 45-jarige man uit Veurne moet een geldboete betalen van 2.400 euro omdat hij zijn taxiritje vanuit Kortrijk niet betaalde. Die had hem nochtans maar 120 euro gekost, 20 keer minder.

In februari nam een dronken 45-jarige D.M. uit Veurne de taxi in Kortrijk om naar huis te rijden. Het was al rond middernacht en er werd overeenkomstig het nachttarief een bedrag van 120 euro afgesproken.

“Die man was dronken en sliep de hele rit”, sprak taxichauffeur T.M. “Toen we aangekomen waren zei hij dat zijn bankkaart binnen lag. Een smoesje dat ik zo veel hoor. Hij liet zijn paspoort achter en ging naar binnen. Veertig minuten heb ik daar gewacht op mijn geld! In de koude in een weekend. Andere ritten kon ik dus niet doen. Tot de politie passeerde en ik hen deed stoppen. Ze bleken die man te kennen.”

Schadevergoeding

Dat beaamde ook de procureur. “Bleek zelfs dat D.M. bewust het verkeerde gebouw was binnengestapt om die taxichauffeur te misleiden. Hij heeft al een zwaar strafblad van slagen en verwondingen, diefstal en afpersing.

De taxichauffeur krijgt nu een schadevergoeding van 270 euro. D.M. beweert dat hij dat intussen betaalde, maar dat kon niet gecontroleerd worden. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier