Negen nieuwjaarsinbraken in Bikschote

Redactie KW

In Bikschote vonden op oudejaarsnacht maar liefst negen inbraken plaats.

“De daders gingen stoutmoedig en agressief te werk, onder meer door ramen in te slaan”, zegt hoofdcommissaris Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper. “Ze hadden het vooral op cash geld gemunt, al kan het zijn dat er ook andere zaken gestolen werden.”

Voorlopig is de politie nog geen daders op het spoor. “Voorlopig hebben we nog niks, maar we zijn wel al de sporen aan het onderzoeken. Verder kijken we of we eventueel ook met getuigenissen of tips van omwonenden weg kunnen. Maar op dit moment is er niet direct een aanwijzing naar een dader of daders. Vermoedelijk gaat het wel om dezelfde daders. Als er op dezelfde locatie binnen een straal van vier tot vijf kilometers negen inbraken op dezelfde avond gebeuren, is de kans klein dat er toevallig verschillende dadergroepen er toegeslagen hebben.”

De inbraken bleven wel beperkt tot de regio van Bikschote. Elders in de politiezone werden geen feiten vastgesteld met Nieuwjaar. “Ook in de rest van de kerstvakantie waren er relatief weinig inbraken. Nochtans zagen we dat vroeger wel meer gebeuren. Nu waren er quasi geen”, aldus Georges Aeck.

Vlak voor Nieuwjaar waarschuwde de politiezone de burgers nog om niet op sociale media te zetten dat ze naar een feestje waren. “Dat zijn mededelingen die we altijd doen. Je hebt ook mensen die posten dat ze met vakantie zijn. Dat is allemaal wel leuk, maar er zijn misschien andere mensen met minder goede bedoelingen die meekijken op die profielen. Of dat nu met Kerst, Nieuwjaar of met vakantie is… Je moet geen uithangbord uithangen met daarop ‘we zijn niet thuis, kom maar binnen’. Je heb mensen die blijkbaar een onbedwingbare drang hebben om dat overal te doen, maar dat is natuurlijk ook een risico”, besluit Georges Aeck. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier