Negen motorfietsen van illegale motorcrossers in beslag genomen in Houthulst

© Piquels
© Piquels
Redactie KW

De politie Polder nam vrijdag tegen de middag 9 motorfietsen van een groep illegale motorcrossers in beslag. De politie werd verwittigd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Zij melden dat illegaal crossen in natuurgebied een ware plaag is.

Het was rond 11.30 uur toen het Agentschap voor Natuur en Bos bijstand vroeg aan de politie Polder nadat zij een groep illegale motorcrossers hadden opgemerkt op het grondgebied van Zonnebeke. Omdat de motorcrossers zich verplaatsten richting Houthulst werd de politie Polder opgeroepen.

“In de Melanedreef in Houthulst konden onze diensten vier motorfietsen staande houden, en verder in de Wolvengrachtenstraat in Langemark-Poelkapelle nog eens vijf motorfietsen die zich poogden te onttrekken aan de vaststellingen”, klinkt het bij politiezone Polder.

Illegaal crossen

“Dit dankzij een samenwerking van onze interventie- en wijkdienst. In opdracht van het parket werden deze negen motorfietsen in beslag genomen en gerechtelijk getakeld. Er werden minstens negen personen en nog twee motorvoertuigen waarmee logistieke ondersteuning, zoals voedsel, reservemoto’s en brandstof werd verleend, geïdentificeerd. Bij een persoon werd ook een gebruikershoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Het ging om een hoeveelheid cocaïne en cannabis.”

“De geïdentificeerde personen zijn dertigers uit hoofdzakelijk West- en Oost-Vlaanderen. Natuur en Bos onderzoekt verder de go-procamera’s en mobilofoons. Naar verluidt zijn dergelijke illegale activiteiten van crossen in natuurgebied een ware plaag in Limburg en Heuvelland , wat zich nu verder verspreid in West-Vlaanderen.” Voor de actie werkten de politiezones Arro Ieper, Polder en het Agentschap Natuur en Bos optimaal samen.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.