Negen maanden cel voor herhaaldelijk binnendringen Zeebrugse haven

Redactie KW

Een 20-jarige Eritreeër heeft in de Brugse strafrechtbank negen maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij herhaaldelijk de haven van Zeebrugge binnendrong. De transmigrant hoopte zo het Verenigd Koninkrijk te bereiken.

Op 25 augustus vorig jaar liet Araja W. zich op de site van C.RO Ports een eerste keer betrappen. Drie maanden later werd de jongeman opnieuw geklist. In de beide dossiers samen kreeg hij bij verstek twaalf maanden cel, maar in de gevangenis tekende hij verzet aan tegen die straffen.

De beide zaken kwamen woensdag opnieuw voor de rechter. “Ik ben hier toch het slachtoffer?”, vroeg hij zich luidop af. De rechter liet zich niet vermurwen maar deed wel een vierde af van zijn totale straf. Woensdag kregen ook twee Algerijnse havenindringers elk zes maanden cel. Een van hen ontvreemde frisdrank en wat kleingeld uit een geparkeerde wagen. Voorts stonden ook nog twee Syriërs, twee Soedanezen en een Algerijn terecht voor het binnendringen van de haven. Ze riskeren zes maanden cel.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier