Negen extra camera’s op drie plaatsen

Redactie KW

In Moorslede en Dadizele hangen er negen extra camera’s: in en rond zwembad De Amfoor, aan de Sint-Martinuskerk en aan Den Ommeganck in Dadizele. “Daarmee komen we uit aan twintig vaste camera’s in acht jaar tijd”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie).

In Moorslede en Dadizele zijn er negen extra camera’s geplaatst. Burgemeester Ward Vergote (Visie): “Aan het zwembad De Amfoor zijn er drie nieuwe camera’s. Daar worden de fietsenstalling, de inkom binnen en de gang naar de kleedkamers gefilmd. Aan de kerk werden er twee camera’s geplaatst. Hierdoor worden de fietsenstalling in de Marktstraat, de toegang tot het openbaar toilet en de bushalte in de Kerkstraat gefilmd.”

Positieve ervaring met camera’s

“Aan Den Ommeganck zijn er vier nieuwe camera’s”, aldus de burgemeester. “Daar worden de drie in- en uitgangen van het gebouw en de toog met toegang naar de drankvoorraad gefilmd.” Vorig jaar werd vier keer ingebroken in Den Ommganck. Er werd een voorraad drank gestolen, alsook materiaal. Het lokaal bestuur heeft positieve ervaringen met de onbemande camera’s.

“Het is duidelijk vast te stellen dat er minder criminaliteit is waar er camera’s zijn”, geeft de burgemeester aan. “Vandalisme, diefstal, inbraken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Nu investeren we in bijkomende camera’s op een aantal plaatsen waar er zich regelmatig, kleine, maar vervelende criminaliteit voordoet.”

Deel van meerjarenplan

“Het schepencollege hoopt hiermee deze locaties te kunnen vrijwaren van overlast en criminaliteit zoals dat ook gebeurd is in het gemeentelijk domein ‘t Torreke in Dadizele. Daar werden regelmatig inbraken en vandalisme vastgesteld, tot op het moment dat er camera’s werden gehangen. De plaatsing van bijkomende camera’s maakt deel uit van het meerjarenplan 2020-2025: ‘Beleid met een sterke visie'”, zegt de burgemeester.

Gert-Jan Hovaere (N-VA) is bijzonder tevreden met de extra camera’s. “Een jaar geleden kaartten we fietsdiefstallen in de buurt van de kerk aan en deden er met Jong N-VA zelfs een actie om dit probleem aan te kaarten”, aldus Gert-Jan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier