Nederlandse drugsdealer gearresteerd na achtervolging en spookrijden op autosnelweg

© belga
Redactie KW

In de Stationsstraat in Oudenburg is dinsdagavond omstreeks 18.30 uur een drugsdealer van Nederlandse nationaliteit gearresteerd na een achtervolging. Tijdens zijn vlucht was de man zelfs een tijd lang aan het spookrijden op de autosnelweg. In het voertuig werden grote hoeveelheden drugs aangetroffen. Dat bevestigt het parket van Veurne.

De federale gerechtelijke politie beschikte over informatie over de overkomst van een Nederlandse drugsdealer vanuit Frankrijk en liet ook de lokale politiezones mee uitkijken. Volgens procureur Patty T’Jonck werd een voertuig aan een controle onderworpen en sloeg de bestuurder dan op de vlucht. Daarbij reed hij in de verkeerde richting op de snelweg. Welk traject de bestuurder precies aflegde, is niet duidelijk en kan het parket voorlopig niet meegeven. De bestuurder zou wel eventjes aan het spookrijden zijn geweest.

De achtervolging kwam tot een einde in de Stationsstraat in Oudenburg, vlakbij het op- en afrittencomplex. Daar werd hij in de boeien geslagen. In zijn auto, die in beslag werd genomen, vond de politie grote hoeveelheden drugs. De man was allicht onderweg naar een of meerdere afnemers. “De verdachte, een Nederlander die in Frankrijk woont, zal worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Onder meer voor bezit, vervoer en verkoop van drugs en verschillende verkeersinbreuken. Intussen wordt de zaak onderzocht”, reageert procureur T’Jonck. Die voorleiding gebeurt ten laatste donderdagmiddag.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier