Nederlandse bende riskeert zware celstraffen voor handel in speed

Redactie KW

Vier Nederlanders en een Antwerpenaar staan in de Brugse rechtbank terecht voor speedsmokkel tussen Nederland en Groot-Brittannië.

De bende kon worden opgerold nadat op 25 april vorig jaar in de haven van Zeebrugge een lading van 25 kilogram speed werd onderschept.

De drugs waren in een Nederlands lab geproduceerd en zaten verstopt in dozen met ovens voor de Britse markt. Ze werden met een bestelwagen naar Zeebrugge gevoerd door Antwerpenaar Dieter H. Hij knapte het vuile werk op voor de Nederlanders, die zich zelf op de achtergrond hielden. Observaties en telefoontaps wezen uit dat H. de speed vervoerde voor Ronald V., die met zijn vrouw en medebeklaagde Merle D. in Antwerpen woont. Bij het Nederlandse gerecht staat Ronald V. bekend als ‘De Laborant’. Zijn vrouw hielp volgens het parket de winsten witwassen via de huur voor haar luxueuze appartement. De vier mannen in het gezelschap riskeren zware effectieve celstraffen. Voor Merle D. vraagt de procureur een voorwaardelijke straf. Het vonnis volgt op 14 april.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.