Nederlands koppel ontkent moord op vrijgezel uit Menen: “Zoek in Kortrijks drugsmilieu”

Redactie KW

Het wietverslaafde echtpaar uit Arnhem, dat verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op vrijgezel Stefaan Bekaert uit Menen, ontkent in alle tonaarden de moord op zijn geweten te hebben.

André W. (50) en Sjean (40) verklaarden onschuldig te zijn op de zitting van de rechtbank in Amsterdam. De Nederlandse rechter moet beslissen of het echtpaar aan ons land wordt uitgeleverd. “Zoek de daders in het Kortrijkse drugsmilieu”, zei de vrouw op de rechtbank.

Europees arrestatiebevel

Het Kortrijkse gerecht, dat het onderzoek in deze zaak verricht, zou aanwijzingen hebben dat het Nederlandse stel betrokken is bij de moord, of althans meer weet. “De Nederlandse kunnen voor een doorbraak zorgen”, luidt het.

Tegen André W. en Sjean werd eerder al een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. Het echtpaar werd op 8 april in Arnhem opgepakt.

Gelogeerd bij slachtoffer

André W. en Sjean leiden een nomadenbestaan. Ze geven toe tussen kerst en januari enkele weken bij Stefaan Bekaert in Menen te hebben gelogeerd. Toen ze vertrokken leefde de vrijgezel nog. Wat er nadien gebeurde weten ze niet.

Stefaan Bekaert verdween spoorloos op 23 januari. Zijn dode lichaam werd op vrijdag 28 februari op de zolder bij hem thuis aangetroffen. De vrijgezel werd met meer dan tien messteken om het leven gebracht. Tot op heden zijn dader (s), noch motief gekend.

(JPT)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier