Op 22 februari 2014 werd het lichaam van Stefaan Bekaert gevonden op de zolder van zijn woning in Menen. De man had 14 messteken gekregen. Zijn lichaam was in een zeil gewikkeld en lag onder een deur. Hij bleek al op 29 januari om het leven te zijn gebracht. Na de moord werd zijn bankkaart twee maal gebruikt bij een poging om geld af te halen in Ravels. Zijn auto, die eveneens gestolen was, werd daar ook teruggevonden. Het onderzoek leidde naar Andreas Wijnands en Adriana K. Zij logeerden sinds enkele weken bij Stefaan, die ze zelf kenden onder de naam Eric.

Ze werden aangehouden en uitgeleverd aan België. Het koppel bleef altijd de feiten ontkennen. Adriana K. zou al vanaf die bewuste ochtend in Tilburg geweest zijn. Ze werd door de rechtbank in Kortrijk vrijgesproken en die vrijspraak werd nu bevestigd door het hof in Gent.

Andreas Wijnands werd vervolgd voor roofmoord, maar werd in eerste aanleg slechts veroordeeld voor doodslag en kreeg de maximumstraf van 20 jaar. Zelf bleef hij bij zijn verklaring dat het slachtoffer zijn zoon had aangerand en dat er nadien tussen het slachtoffer en hemzelf een schermutseling is ontstaan. Daarbij zouden twee steken zijn uitgedeeld en vervolgens zou Wijnands met zijn zoon vertrokken zijn. Hoe het lichaam dan -in een zeil gewikkeld- op zolder terecht kwam, wist niemand.

Het hof hechtte geen geloof aan de verklaringen van Wijnands, en veroordeelde hem tot twintig jaar voor de doodslag en de diefstal. Na die 20 jaar blijft W. ook nog tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. Ondanks zijn veroordeling, verliet W. de zaal toch met een glimlach om de mond. De procureur-generaal had immers 30 jaar gevorderd.

(OSM)

Op 22 februari 2014 werd het lichaam van Stefaan Bekaert gevonden op de zolder van zijn woning in Menen. De man had 14 messteken gekregen. Zijn lichaam was in een zeil gewikkeld en lag onder een deur. Hij bleek al op 29 januari om het leven te zijn gebracht. Na de moord werd zijn bankkaart twee maal gebruikt bij een poging om geld af te halen in Ravels. Zijn auto, die eveneens gestolen was, werd daar ook teruggevonden. Het onderzoek leidde naar Andreas Wijnands en Adriana K. Zij logeerden sinds enkele weken bij Stefaan, die ze zelf kenden onder de naam Eric.Ze werden aangehouden en uitgeleverd aan België. Het koppel bleef altijd de feiten ontkennen. Adriana K. zou al vanaf die bewuste ochtend in Tilburg geweest zijn. Ze werd door de rechtbank in Kortrijk vrijgesproken en die vrijspraak werd nu bevestigd door het hof in Gent. Andreas Wijnands werd vervolgd voor roofmoord, maar werd in eerste aanleg slechts veroordeeld voor doodslag en kreeg de maximumstraf van 20 jaar. Zelf bleef hij bij zijn verklaring dat het slachtoffer zijn zoon had aangerand en dat er nadien tussen het slachtoffer en hemzelf een schermutseling is ontstaan. Daarbij zouden twee steken zijn uitgedeeld en vervolgens zou Wijnands met zijn zoon vertrokken zijn. Hoe het lichaam dan -in een zeil gewikkeld- op zolder terecht kwam, wist niemand.Het hof hechtte geen geloof aan de verklaringen van Wijnands, en veroordeelde hem tot twintig jaar voor de doodslag en de diefstal. Na die 20 jaar blijft W. ook nog tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. Ondanks zijn veroordeling, verliet W. de zaal toch met een glimlach om de mond. De procureur-generaal had immers 30 jaar gevorderd.(OSM)