Nathalie bij de Leij veroordeeld tot 20 jaar gevangenis

© Foto Kurt
Redactie KW

Het hof van assisen heeft Nathalie bij de Leij (43) vrijdagmiddag tot 20 jaar opsluiting veroordeeld voor de moord op haar dochtertje Dimfy (5).

Het slachtoffer kwam op 16 november 2012 in Zwevezele door een overdosis medicatie om het leven. Het OM had 30 jaar gevorderd.

Nathalie bij de Leij en Wesley Casselein leerden elkaar in 2006 kennen in het café van de beschuldigde. Amper een jaar later kreeg het smoorverliefde koppel al hun dochtertje Dimfy. Er kwam sleet op de relatie toen het gezin in 2009 naar Zwevezele verhuisde. De beschuldigde kon absoluut niet verkroppen dat haar ex-vriend in november 2012 een relatie aanknoopte met een andere vrouw.

In de nacht van 15 op 16 november 2012 diende bij de Leij haar 5-jarige dochter twee pillen Xanax en enkele pillen van een antidepressivum toe. ‘s Ochtends probeerde de Nederlandse zich ook nog te verhangen.

Tot op vandaag beweert de beschuldigde dat ze zich onder invloed van drank en medicatie niets meer kan herinneren van die bewuste nacht. De verdediging pleitte dat het slachtoffer per ongeluk zelf de fatale dosis medicatie innam.

(BELGA – Foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier