Nachtwinkel moet maand dicht wegens niet-naleven coronamaatregelen

Redactie KW

Een nachtwinkel langs de Meensesteenweg in Roeselare moet een maand de deuren sluiten nadat de uitbater tot twee keer toe betrapt werd op het niet-naleven van de huidige coronamaatregelen.

Nachtwinkels mogen momenteel na 20 uur geen alcohol meer verkopen. De uitbater van een nachtwinkel langs de Meensesteenweg, vlakbij de rotonde met de Westlaan, lapte die regel in één week tijd tot twee keer toe aan zijn laars. Begin vorige week viel de politie er reeds binnen en zag men dat de man toch na 20 uur alcohol verkocht. De man kreeg een boete van 750 euro. Afgelopen zaterdag voerde de politie een tweede controle uit in de nachtwinkel. De uitbater bleek zijn lesje nog niet geleerd te zijn. Opnieuw verkocht hij na 20 uur nog alcohol, wat hem weer een boete van 750 euro opleverde.

Burgemeester Kris Declercq (CD&V) besloot om de nachtwinkel voor een periode van een maand te sluiten. Die sluiting wordt bevestigd door Carl Vyncke van de politiezone RIHO. “Er zal ook de komende periode nog gecontroleerd worden op het naleven van de coronamaatregelen.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier