Nabestaanden Moise Bangoura dienen klacht in

Philippe Verhaest

De familie van Moise Bangoura, die maandag om het leven kwam tijdens een uithuiszetting in Roeselare, heeft klacht ingediend wegens onvrijwillige doodslag. Dit bevestigt het parket van Kortrijk, dat verder niet wenst te communiceren.

De 27-jarige Moise Bangoura kwam afgelopen maandag om het leven toen een deurwaarder en de politie de man uit zijn woning wilde zetten in de Mezenstraat in Roeselare. Achterstallige huur lag aan de basis van die beslissing. De man werd woedend en de politie moest versterking oproepen. Net toen Moise in de boeien werd geslagen, overleed hij.

De familie van de man heeft zich nu burgerlijke partij gesteld en klacht ingediend wegens onvrijwillige doodslag en slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De familie is er immers van overtuigd dat het slachtoffer door politiegeweld om het leven is gekomen. Een zus van Moise tweette dat agenten haar broer ‘letterlijk hebben doodgeslagen’. Dat bericht werd al ruim 2.000 keer gedeeld.

De autopsie op het stoffelijk overschot van Moise Bangoura is ondertussen uitgevoerd, maar het parket van Kortrijk weigert voorlopig om over de resultaten te communiceren en wacht tot de zaak volledig rond is.

Het parket bevestigt wel dat er een klacht met burgerlijke partijstelling is binnengelopen in deze zaak. Maar verder wenst het het onderzoek in stilte te voeren.

Woensdagavond namen zo’n honderd mensen deel aan een stille weken aan de woning waar de feiten zich afspeelden. Na afloop trokken enkele tientallen heethoofden nog naar het politiekantoor aan de Botermarkt, waar een ruit werd ingegooid en een begin van brand werd gesticht. Het vuur doofde echter zichzelf. De politie vroeg de brandweer van niet op te treden en hield zichzelf ook op achtergrond, om geen nodeloze agressie uit te lokken.

Lees hier alles over de stille wake aan de woning van Moise Bangoura

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier