Nabestaanden dubbele moord Aartrijke gekant tegen internering dader

Redactie KW

Op 25 november beslist beslist de Brugse raadkamer of de dader van de dubbele moord eind februari vorig jaar in Aartrijke al dan niet geïnterneerd wordt.

De zaak werd vrijdagvoormiddag gepleit in de Brugse raadkamer. Volgens het parket is de man ontoerekeningsvatbaar, maar de familie van de slachtoffers denkt daar anders over en verzet zich tegen de internering. “Die man is niet geestesziek”, stelt hun advocaat Jef Vermassen. “Hij heeft zeer doordacht en doelgericht gehandeld. Dit is een psychopaat waartegen hard moet opgetreden worden. Indien hij geïnterneerd wordt zal hij zich zodanig goed gedragen en gehoorzamen dat hij over enkele jaren alweer vrij rondloopt. De familie van de slachtoffers willen dit tegen elke prijs zien te vermijden want deze man is een regelrecht gevaar voor de maatschappij.”

Bruno B. (36) schoot op 23 februari 2015 zijn zus en schoonbroer dood in de Aartrijkse wijk ‘t Veld. Sindsdien zit hij in de cel. Zijn eigen advocaten Filip De Reuse en Suzy Cooleman verzetten zich niet tegen de internering.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.