Na half jaar voorhechtenis: zwakbegaafde Blankenbergenaar vrijgesproken voor kinderverkrachting

© GF
Redactie KW

Een 27-jarige Blankenbergenaar is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor kinderverkrachting. De zwakbegaafde man zat al zes maanden in voorhechtenis.

Op 5 november vorig jaar stapte de vader van het vermeende slachtoffer naar de politie. Het twaalfjarige meisje beweerde dat ze tijdens logeerpartijtjes bij haar oudere zus altijd bij haar vriend in bed moest slapen. Tijdens een videoverhoor verklaarde ze dat dit zeker al een twintigtal keer gebeurd was en dat de vriend van haar zus haar telkens betastte en soms ook met de vingers verkrachtte. Een arts kon daar echter geen sporen van vaststellen. De man werd op 8 november in de boeien geslagen, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Sindsdien zat hij in voorhechtenis.

IQ van 55

Volgens de gerechtspsychiater heeft de man een IQ van 55 en is hij ontoerekeningsvatbaar. Tijdens zijn proces ontkende hij het misbruik met klem. Naar eigen zeggen sliep het meisje wel eens bij hem in bed maar hield hij altijd de kleren aan en was er van ongeoorloofde aanrakingen geen sprake.

De rechter erkende dat er sprake is van twijfel en sprak de man dan ook vrij. Voor het geweld dat hij bij zijn arrestatie gebruikte, kreeg hij de gunst van de opschorting. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.