Op 15 augustus wilde de politie in Brugge even voor 18 uur het voertuig van de verdachten controleren. De Seat Ibiza vluchtte echter aan hoge snelheid weg over de E403 richting Kortrijk. Op de afrit in Torhout verloor de bestuurder de controle over het stuur, waardoor het voertuig in een maïsveld belandde.

De bestuurder kon ter plaatse ingerekend worden, maar twee andere inzittenden waren al het maïsveld ingevlucht. Met behulp van een speurhond kon één van hen even later al gearresteerd worden. De derde verdachte wist wel te ontkomen.

De Brugse onderzoeksrechter heeft de twee mannen met roots in het voormalige Joegoslavië aangehouden voor bendevorming en voor een diefstal met braak in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de Kroaat en de Fransman ook in aanmerking komen voor een vijftal andere recente inbraken in dezelfde villawijk. Beide verdachten ontkennen hun betrokkenheid bij de feiten.

(Belga)

Op 15 augustus wilde de politie in Brugge even voor 18 uur het voertuig van de verdachten controleren. De Seat Ibiza vluchtte echter aan hoge snelheid weg over de E403 richting Kortrijk. Op de afrit in Torhout verloor de bestuurder de controle over het stuur, waardoor het voertuig in een maïsveld belandde.De bestuurder kon ter plaatse ingerekend worden, maar twee andere inzittenden waren al het maïsveld ingevlucht. Met behulp van een speurhond kon één van hen even later al gearresteerd worden. De derde verdachte wist wel te ontkomen.De Brugse onderzoeksrechter heeft de twee mannen met roots in het voormalige Joegoslavië aangehouden voor bendevorming en voor een diefstal met braak in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de Kroaat en de Fransman ook in aanmerking komen voor een vijftal andere recente inbraken in dezelfde villawijk. Beide verdachten ontkennen hun betrokkenheid bij de feiten.(Belga)