Motorrijder vraagt na lang twijfelen werkstraf voor aanval op agent

Redactie KW

Een 28-jarige motorrijder uit Izegem die op 15 mei een agent in een wurggreep nam bij een controle in de Schoolstraat in Izegem, vroeg de rechter – na lang twijfelen – een werkstraf te mogen uitvoeren.

In de Schoolstraat, vlakbij het Sint-Jozefscollege, hield een agent van de zone RIHO de motorrijder Mathias D. tegen. De man reed in short rond en droeg dus niet de verplichte motorkleding.

“Moeilijk met gezag”

D. wou zijn identiteitskaart niet tonen, riep dat hij de politie haat, slingerde nog wat verwijten in het rond en begon met zijn gsm te filmen. Daarna escaleerde de situatie. Volgens D. dacht hij eerst dat de man een nepagent was. Hij sloeg de agent zijn gsm uit zijn handen. Wat volgde was een vechtpartij waarbij D., een beer van een vent, de agent naar de grond bracht en de agent in een wurggreep hield. Niettegenstaande hij bovenop de agent zat, riep hij toch in het rond dat de politie hém aanviel. Een getuige, zwarte gordel karateka, snelde ter hulp en kon D. overmeesteren.

Omdat aanvankelijk gedacht werd dat D. onder invloed van alcohol of drugs was, volgde een onderzoek door een wetsdokter. Dat bracht niets aan het licht. De advocaat van D. vroeg aanvankelijk geen werkstraf. “Ik ben niet agressief, ik aanvaard gewoon moeilijk gezag”, vertelde D. Na lang twijfelen en overleg vroeg de man toch een werkstraf. De rechter velt op 14 oktober een vonnis. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier