Moraliteitsonderzoek verdachte afgerond in moordzaak Zeebrugge

Redactie KW

In de zaak van een moord op het strand van Zeebrugge is het onderzoek naar de persoonlijkheid van de verdachte afgerond.

El Sayed F. (62) zit nog steeds in de cel voor de moord op zijn 43-jarige ex-partner, maar de man van Egyptische origine blijft de feiten ontkennen.

De ochtend van 24 juli 2014 werd op het strand van Zeebrugge het levenloze lichaam van een prostituee aangetroffen. Uit de autopsie bleek dat het slachtoffer door wurging om het leven kwam. In de nek van het slachtoffer werd dna van haar ex-partner gevonden. F. had haar eerder ook al meerdere keren bedreigd. Op het lichaam van het slachtoffer werd een gebruikt condoom aangetroffen. Het dna-materiaal bleek echter niet van El Sayed F, maar van een klant.

El Sayed F. gaf snel toe dat hij die bewuste avond nog bij zijn vriendin in Zeebrugge was. Hij ontkent wel elke betrokkenheid bij haar dood. Volgens de wetsdokter overleed de vrouw echter toen F. nog in Zeebrugge was. De verdediging plaatste vraagtekens bij dat tijdstip van overlijden. Op vraag van de KI zal de deskundige in een nieuw verslag met andere factoren, zoals het toxicologisch onderzoek, rekening moeten houden.

Het moraliteitsonderzoek werd pas heel recent aan het dossier toegevoegd. Daarom lieten de advocaten van F. de zaak uitstellen. Op vrijdag 16 oktober zal de verdachte opnieuw voor de raadkamer verschijnen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.