Moorsledenaar krijgt vijf jaar cel voor verkrachting en aanranding minderjarige meisjes

(iStock)
Redactie KW

Een 52-jarige man uit Moorslede is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar voor verkrachting en aanranding vanacht minderjarige meisjes. Onder de slachtoffers zijn eigen dochter, stiefdochters, ex-vriendinnen van zijn zoon, de dochter van de baas van zijn stamcafé,… “Allemaal verzinsels”, aldus H., die de vrijspraak had gevraagd. De komende 20 jaar mag hij geen enkele gezagsfunctie bij minderjarigen nog uitoefenen.

Zes maanden geleden al vloog H. in voorhechtenis achterde tralies. De bal ging aan het rollen toen één van zijn slachtoffers alles op een briefje schreef en aan een begeleider gaf. Haar stiefvader had haar onder haar kledij betast toen ze samen in de zetel lagen, luidde het. “Lang niet het enige slachtoffer”, aldus de openbare aanklager. “Een stiefdochter verklaarde dat ze zeker 20 keer in de auto is verkracht op de terugweg van zijn stamcafé. Hij was dronken, zij pas 12.”

H. gaf toe dat hij tijdens het autorijden weleens naar de borsten greep, maar ontkende alle andere aantijgingen. “Allemaal verzinsels”, klonk het. “Mijn zoon heeft me nog gezegd dat hij er alles zou aan doen om me in de cel te krijgen. Wel, het is gelukt.” Rechter Vereecke fronste de wenkbrauwen. “Dus al die meisjes liegen?”, vroeg hij zich af. H. knikte instemmend. Volgens het openbaar ministerie kampt H. met een chronisch alcoholprobleem. De rechter sprak hem uiteindelijk voor enkele beschuldigingen vrij, maar achtte de rest wel degelijk bewezen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier