Moorslede neemt maatregelen na verschillende inbraken

Redactie KW

Na twee inbraken in jeugdcentrum De 4link en maandagnacht ook in jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats neemt het gemeentebestuur maatregelen.

“We voorzien hiervoor een krediet van 5.000 euro”, aldus schepen Leen Uyttenhove (PRO) donderdagavond op de gemeenteraad. “Er kwamen al twee firma’s langs. We wachten op hun offerte. Er komt onder meer lichtdetectie. Ondertussen zijn er ook al preventief maatregelen getroffen maar die kunnen we hier natuurlijk niet verklappen.”

Onafhankelijk gemeenteraadslid Andries Sioen kwam tussen over de feiten. “De inbraken in het jeugdcentrum gaan steeds gepaard met toch wel wat financiële schade voor de verschillende jeugdverenigingen die er zijn gevestigd”, zegt Andries die aan de gemeenteraadsverkiezingen deelneemt op de lijst van STERK. “Is er een mogelijkheid om een alarmsysteem en camera’s aan het jeugdcentrum te voorzien ?” Hij had het ook over een aantal fietsen dat werd gestolen aan de fietsenstalling achter de Sint-Martinuskerk en vroeg ook daar de mogelijkheid voor het installeren van een camera te bekijken.

Momenteel hangen er camera’s aan het gemeentehuis op de Marktplaats, op het domein Grimmertinge en in Dadizele op ‘t Torreke. “De politie levert heel goed werk en dankzij de camera’s zijn er al diverse zaken opgelost”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). “Dat gaat van vandalisme en inbraken tot een handtasdiefstal en fietsdiefstal. We kunnen niet alles oplossen en gaan het niet vol hangen met camera’s. Die camera’s zijn ook een bepaalde vorm van afschrikking”, besluit de burgemeester die iedereen ook nog de raad gaf fietsen goed af te sluiten.

(EDB – Foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier