Moordverdachte Geluwe blijft aangehouden op verdenking van moord

© GF
Redactie KW

Dat meldt het parket van Ieper. De man heeft bekend dat hij betrokken zou zijn bij het overlijden. John V., de 29-jarige Zonnebekenaar. Doordat de man aangehouden blijft, moet hij zijn huwelijk, dat gepland stond op 20 november, annuleren.

John V. werd donderdagochtend door de politie klem gereden op weg naar zijn werk in Menen. De man, vader van een zoontje (2), werd meteen in de boeien geklonken. Dankzij een tip van de Vietnamese ambassade konden de speurders hem linken aan de mysterieuze moord van twee jaar geleden in Geluwe. Het slachtoffer werd geïdentificeerd als Nguyen Thi Xuan, een 27-jarige Viëtnamese vrouw die een tijd lang in Japan werkte. Daar leerde ze John V. kennen, die er in opdracht van zijn werkgever maandenlang actief was.

Volgens het parket in Ieper kwam de vrouw midden november 2016 op uitnodiging van John V. naar België. Kort nadien verdween ze spoorloos. Net in die periode werd het zoontje van John V. geboren. Uit goede bron is vernomen dat de man ondertussen bekentenissen heeft afgelegd. Waarom hij de vrouw naar België uitnodigde en waarom hij ze nadien vermoordde, is echter nog niet duidelijk. De man verschijnt in de loop van vrijdagnamiddag voor de onderzoeksrechter in Ieper. Die moet beslissen of John V. verder aangehouden blijft.

Moordverdachte Geluwe blijft aangehouden op verdenking van moord
© GF

John V. woonde al sinds 2014 in de Nonnebossen in Geluwe met zijn partner en, sinds 2016, met zijn zoontje. Het koppel genoot een onbesproken reputatie in de buurt, die bijzonder verwonderd reageert op de arrestatie van hun ‘sympathieke’ buurman. Op dinsdag 20 november om 10.30 uur zouden John V. en zijn vriendin in het huwelijksbootje stappen. Het koppel zou die dag net negen jaar samen zijn. De trouwpartij is ondertussen geannuleerd, zo bevestigt de bevoegde schepen in Zonnebeke.

https://www.youtube.com/watch?v=g6mBrfkChRA

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier