Moordpoging bij motorbende: acht personen aangehouden

De federale gerechtelijke politie viel dinsdagmorgen binnen op verschillende plaatsen, zoals in een rijwoning in Assebroek. (foto JVM)
Olivier Neese

Van de elf gearresteerde personen heeft de onderzoeksrechter er acht laten aanhouden.

De federale gerechtelijke politie is dinsdagmorgen iets voor 6 uur op verschillende locaties gemaskerd en gewapend binnengevallen. Een van die locaties was een rijwoning in Assebroek. Met de stormram werd de voordeur ingebeukt, die na de actie bedekt werd met een laken. Ook in een woning in Zwevezele viel de politie binnen, net als in het clubhuis van motorclub No Surrender in Henegouwen.

“De invallen kaderen in een gerechtelijk onderzoek naar een moordpoging in december 2018, van een motorbende op een ex-lid”, zegt het Brugse parket. “Bij meerdere huiszoekingen, waaraan verschillende politiezones en ook de bijzondere eenheid deelnamen, werden elf personen gearresteerd. Acht van de elf personen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot moord op een ex-bendelid van No Surrender. In de nacht van 14 op 15 december 2018 werd het slachtoffer hardhandig aangepakt in het clubhuis in Zwevezele. Daarna werd hij in een auto meegenomen en afgezet op een verlaten plaats in de omgeving van Moeskroen”, klinkt het.

Uit goede bron is vernomen dat één van de gearresteerde personen de voormalige ‘president’ van motorbende No Surrender MC uit Zwevezele is. Op zijn terreinen bevond zich op het moment van de feiten ook het clubhuis van No Surrender. Dat chapter van de uit Nederland afkomstige motorbende is ondertussen opgedoekt en is opgegaan in een andere motorbende, de Blue Angels. De advocaat van de verdachte onthoudt zich voorlopig van elk commentaar. Opvallend: maandag staat de verdachte, samen met negen andere (ex-)leden van No Surrender MC, voor de Brusselse correctionele rechtbank terecht voor een aanval op het clublokaal van de rivaliserende bende Immortal MC in Halle. Daarvoor riskeren ze tot twintig jaar cel.

(ON/LK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.