Moordenaar van Jill Himpe (36) blijft aangehouden

Ridoan O., de 39-jarige Kortrijkzaan die dinsdag Jill Himpe (36) vermoordde in Aalbeke en haar lichaam achterliet in de woning van haar moeder in Wevelgem, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Kortrijk beslist.

Links de dader, Ridoan O. Rechts het slachtoffer, Jill Himpe. © LK/GF

Nadat hij donderdag tijdens de reconstructie toonde hoe hij Jill Himpe met een mes te lijf ging in Aalbeke en daarna haar lichaam dumpte in de keuken van haar moeder in de Nachtegaalstraat in Wevelgem, verscheen de man vrijdagmorgen in Kortrijk voor de raadkamer. Daar werd beslist dat Ridoan O. minstens nog een maand langer in de cel moet blijven.

Onlangs liepen ze nog hand in hand rond in Kortrijk

Zijn advocaat, Thomas Vandemeulebroucke, tekent geen beroep aan tegen die beslissing. Hij nuanceert wel de stelling alsof zijn cliënt het slachtoffer al maandenlang aan het bedreigen en stalken geweest zijn. “Die mensen waren nog samen, al wist haar familie dat nog niet. Er was vorige zomer inderdaad een relatiebreuk, maar ze spraken sinds kort weer af. Onlangs liepen ze nog hand in hand rond in Kortrijk. Zo zwartwit is het dus allemaal niet. Dat zal ook blijken als de politie de gsm-toestellen van zowel dader als slachtoffer zal uitlezen”, klinkt het.

De raadsman betwist dat de moord minutieus gepland was, zoals de familie van Jill Himpe meent. “Hij ging haar dinsdagmorgen naar Gentbrugge voeren, waar ze een afspraak had voor haar werk. Onderweg hebben ze ruzie gekregen. Daarbij heeft hij helaas een scalpel gegrepen en de feiten gepleegd. Maar dat wapen lag al in de auto. Ze hadden dat scalpel zelfs samen gekocht, samen met een plastic doos. Die moest dienen om zwerfkatten in op te vangen en ze hadden het scalpel gebruikt om een gat in de doos te maken. Het is dus niet zo dat hij dit wapen mee had”, klinkt het.

Zaterdag gaat de afscheidsplechtigheid voor Jill Himpe door in de aula van uitvaartcentrum Serrus in Sint-Eloois-Winkel, om 15 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.