Vrouw die Caroline Kint doodsloeg, blijft aangehouden voor moord

Laurens Kindt

De 30-jarige Athena M. uit Ieper blijft nog minstens een maand aangehouden voor de moord op Caroline Kint in Kortrijk. De 65-jarige vrouw kwam vorig weekend om het leven door zwaar geweld in haar appartementsgebouw aan de Minister Tacklaan. Opvallend: de vader van Athena M. heeft ook een celstraf van tien jaar uitgezeten.

De raadkamer in Kortrijk boog zich vanmorgen over de vraag of Athena M. nog langer diende opgesloten te blijven in afwachting van het onderzoek naar de dood van Caroline Kint. De 65-jarige vrouw kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven bij zwaar geweld in haar eigen appartement aan de Minister Tacklaan in Kortrijk.

Lawaai

De vrouw klaagde die avond – zoals zo vaak het geval was – over lawaai en overlast uit het appartement van haar overbuur, de 25-jarige Tarsis M. De woordenwisseling draaide uit op een fikse schermutseling op de binnenkoer. Ook de zus van Taris M., de 30-jarige Athena M., mengde zich daarbij in de discussie. Caroline Kint werd verscheidene keren geschopt, kreeg zware slagen en werd bij haar haren terug naar haar eigen appartement gesleept. Daar werd ze achtergelaten. Pas om 21 uur ’s avonds verwittigde een andere bewoner de hulpdiensten. Caroline Kint werd nog naar het ziekenhuis overgebracht maar overleed daar donderdagmorgen aan de gevolgen van haar zware verwondingen.

Na de feiten pakte de politie zes mensen op. Twee van hen werden louter als getuige verhoord, twee anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden. Tarsis M. werd aangehouden wegens schuldig verzuim, zijn zus Athena M. wegens poging moord én diefstal. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de jonge Ieperse de handtas van het slachtoffer zou meegenomen hebben na de feiten.

Moord

Nu het slachtoffer overleden is, wijzigt die kwalificatie van een poging naar een effectieve moord. De mogelijkheid bestaat eveneens dat de kwalificatie nog verandert naar roofmoord, gelet op de diefstal. Vandaag/vrijdag vindt een autopsie plaats op het lichaam van Caroline Kint. De raadkamer besliste vandaag eveneens om Athena M. nog een maand langer in de cel te houden. Volgens haar raadsman geeft ze toe dat ze betrokken was in de schermutseling, maar zegt ze alleen maar een duw gegeven te hebben.

De familie M. is geen onbekende familie bij het gerecht. Broer Tarsis M. kwam al geregeld met justitie in contact, tot hij via een sociaal begeleidingsproject van het Oranjehuis in het appartement in de Minister Tacklaan terecht kwam. Daar worden geregeld jongeren met een moeilijke achtergrond opgevangen. De vader van Athena M., de 48 jarige Andy M., werd in 2012 nog veroordeeld door het hof van assisen tot tien jaar cel wegens opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, maar zonder het oogmerk om te doden.

De man, die toen in Harelbeke woonde, had in 2005 samen met een kompaan de 31-jarige Jimmy Maes flinke klappen gegeven. De twee sloten hun slachtoffer op in de koffer van hun auto en dumpten hem even later in de Leie. Het slachtoffer werd pas een maand later gevonden door een schipper, hij bleek overleden door onderkoeling.

(LK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.