Verdachten in onderzoek naar moord op Leander Quintyn vrijgelaten

Leo Quintyn (rechts) werd op zaterdag 6 maart op brutale wijze vermoord in de Felix D'Hoopstraat in Tielt.© Wouter Meeus
Leo Quintyn (rechts) werd op zaterdag 6 maart op brutale wijze vermoord in de Felix D'Hoopstraat in Tielt.© Wouter Meeus
Bert Feys

De drie verdachten die opgepakt werden in het onderzoek naar de moord op Leander ‘Leo’ Quintyn uit Tielt zijn vrijgelaten bij gebrek aan bewijs.

Op zaterdagavond 6 maart werd Leander ‘Leo’ Quintyn (32) uit de Felix D’Hoopstraat in Tielt op brutale wijze vermoord op wandelafstand van zijn woning.

De dader of daders takelden de Tieltenaar toe met verschillende messteken. Leander werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar kort na het voorval overleed hij aan zijn verwondingen. Politie en parket startten onmiddellijk een onderzoek op, maar aanvankelijk werd er geen doorbraak gevonden.

Inmiddels vroeg de onderzoeksrechter al aan de omwonenden en handelaars om mogelijke camerabeelden van die bewuste avond beschikbaar te stellen.

Dinsdagochtend werden in het kader van het onderzoek enkele mensen opgepakt. Daarbij zou onder meer een Tieltenaar zitten die al bekend is bij de politie. In het kader van het onderzoek kon het parket dit echter niet bevestigen.

De opgepakte personen zijn gisteren na verhoor weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Het onderzoek wordt onverdroten verdergezet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.