Uitbater van seksshop in schimmige omstandigheden overleden

(politie NL)
Laurens Kindt

In Retranchement, net over de grens met Knokke in Zeeland, heeft de politie momenteel de handen vol met het onderzoek naar het verdacht overlijden van een 60-jarige man uit Sluis. Het gaat om Rudi V.P., de voormalige uitbater van een seksshop in Sluis. Mogelijk werd de man het slachtoffer van een misdaad.

De wagen van Rudi V.P. werd vorige week maandag aangetroffen in het afwateringskanaal in Retranchement. Onderzoek bracht al snel aan het licht dat het niet om een verkeersongeval ging. Speurders doorzochten de woning van Rudi V.P. in Sluis en verhoorden ondertussen ook al enkele mensen. Er werd ook een buurt- en sporenonderzoek ingesteld. In en rond Sluis gonst het van de geruchten dat de man het slachtoffer zou geworden zijn van een afrekening. De politie Zeeland kan daar voorlopig niet op ingaan en houdt nog twee pistes open: kwaad opzet of zelfdoding.

Bij de voormalige werkgever van Rudi V.P. hebben ze alvast geen idee wat de man is overkomen. “Rudi was al een tijdje bij ons vertrokken. Veel contact hadden we niet meer. Maar we zijn hier allemaal erg hard geschrokken en tasten in het duister naar wat er precies gebeurd is”, klinkt het. De speurders hebben recent een oproep gedaan naar getuigen en camerabeelden. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat er zich die ochtend een verdachte man ophield in de buurt en de speurders zouden graag zijn identiteit kennen en de man verhoren. Ook anonieme tips zijn welkom. Wie meer informatie heeft, kan terecht bij de speurders via de contactgegevens op www.politie.nl.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.