Studente die beticht wordt van babymoord blijft in de cel: “Maar sms’jes bewijzen dat ze van zwangerschap niets wist”

Redactie KW

Bruggelinge Claudia D.C. (23) blijft in de cel op verdenking van moord op haar pasgeboren baby en schuldig verzuim. De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van de jonge vrouw dinsdag bevestigd en met een maand verlengd. Het gerecht doorzocht intussen haar gsm. “Uit geen enkel bericht blijkt dat zij wist dat ze zwanger was”, aldus advocate Elise Standaert.

De 23-jarige studente verpleegkunde beviel op nieuwjaarsdag van een meisje. Enkele minuten later was het pasgeboren kindje dood en verborg de jonge moeder het lichaampje op zolder. Hoe het kind precies om het leven kwam is nog niet duidelijk, maar D.C. werd wel aangehouden op verdenking van kindermoord en schuldig verzuim.

Berichten onderzocht

Claudia D.C. betwist evenwel met klem dat er sprake was van kindermoord of dat ze enige vorm van geweld gebruikte. Ze blijft er ook bij dat ze niet wist dat ze zwanger was. Volgens advocate Elise Standaert heeft onderzoek van de gsm van D.C. die stelling bevestigd. “Uit geen enkel bericht blijkt dat mijn cliënte wist dat ze zwanger was”, stelt meester Standaert. “Zelfs in berichten met haar beste vriendin werd daar nergens gewag van gemaakt.”

In beroep?

Intussen is het wachten op de resultaten van de autopsie van het kind en het psychiatrisch onderzoek van D.C. Er worden momenteel ook vrienden en medestudenten van de verdachte verhoord. “Maar ik ben er zeker van dat ook deze verhoren de stelling van mijn cliënt zullen bevestigen. Namelijk dat ze niet wist dat ze zwanger was”, aldus nog Elise Standaert. De advocate vroeg vrijdagochtend tevergeefs de voorwaardelijke invrijheidstelling van D.C. “Ik zal met mijn cliënte overleggen of we eventueel beroep zullen aantekenen tegen haar verdere aanhouding.” (AFr/SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier