Steekpartij Oostkamp: ouders dader willen verhuizen

Afr
Laurens Kindt

De ouders van Jordy D. (19), de dader van de steekpartij die vrijdag het leven kostte aan Bruggeling Milan M. (15), willen verhuizen. Dat zegt hun advocaat Patrick Bernard Martens. “Die mensen zijn doodsbang voor represailles”, klinkt het.

Jordy D. uit Oostkamp, die sinds zondag aangehouden is op verdenking van de moord op Milan M., is een kind van gescheiden ouders. De jongen woonde in het huis van zijn vader in Oostkamp, waar vrijdagavond ook de dodelijke steekpartij plaats vond. Op het moment van de feiten was de vader echter niet thuis, hij verbleef bij zijn vriendin. “De vader wordt verteerd door schuldgevoelens. ‘Was ik maar thuis geweest’, zegt hij. Maar het is allerminst zeker dat hij de feiten had kunnen voorkomen. Zo snel ging het allemaal”, zegt advocaat Patrick Bernard Martens, die Jordy en zijn ouders bijstaat.

Volgens de raadsman zijn de ouders ten einde raad. “Ze hebben schrik. Doodsbang zijn ze, voor represailles vanuit de omgeving van Milan M. Zij hebben met de feiten op zich niks te maken, maar worden op sociale media bedreigd. Er staat een prijs op hun hoofd, lees ik. Die mensen hebben dan ook besloten om te verhuizen. In dat huis willen ze niet meer wonen”, klinkt het.

Hun kind bezoeken hebben ze nog niet kunnen doen. “Ik ken ouders die in zulk een situatie hun kind zouden laten vallen, maar dat doen zij niet. Ze kennen hem niet als een moordenaar. Ze zitten vol ongeloof dat dit is kunnen gebeuren, dat Jordy dit gedaan heeft. Ze willen hem steunen en hem helpen om dit te verwerken. Anderzijds voelen ze natuurlijk ook mee met de familie van het slachtoffer. In dit verhaal zijn er geen winnaars, alleen maar verliezers”, zegt de advocaat.

Vrijdag verschijnt Jordy D. voor de raadkamer, die zal moeten beslissen over zijn verdere aanhouding.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.