Reconstructie van moord in Oostendse prostitutiebuurt goed verlopen

© (Foto JRO)

In het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in de Oostendse prostitutiebuurt is donderdagochtend een wedersamenstelling gehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Volgens het parket hebben beide verdachten goed meegewerkt aan de reconstructie.

De feiten speelden zich in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober af in de Vooruitgangstraat. Een 30-jarige Fransman kreeg het rond 5.45 uur aan de stok met twee landgenoten. Bij de steekpartij liep het slachtoffer levensbedreigende verwondingen op. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar is hij een uur later aan zijn verwondingen bezweken.

De twee andere Fransen werden door de politie gearresteerd. Uit hun eerste verklaringen bleek dat een banaal conflict aan de basis van de steekpartij lag. Eén van de verdachten zou met het slachtoffer een discussie begonnen zijn over een sigaret. Zijn kameraad zou tijdens die woordenwisseling uitgehaald hebben met een mes. Volgens de verdachte gebeurde dat echter per ongeluk tijdens een schermutseling.

Beide verdachten werden maandagavond door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. Over de precieze rol van de 31-jarige en de 34-jarige man bestaat echter nog veel onduidelijkheid. Wellicht werd om die reden beslist om donderdagochtend al een reconstructie van de feiten te houden. Volgens het parket is die wedersamenstelling goed verlopen en hebben de Fransen goed meegewerkt. Het is niet duidelijk of de reconstructie nieuwe elementen aan het licht heeft gebracht.

Vrijdagochtend zullen de verdachten in Brugge voor de raadkamer verschijnen. Dan zal beslist worden of ze langer in de gevangenis moeten blijven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.