Parket houdt eind april reconstructie van moord op Milan (15) in Oostkamp

De feiten speelden zich op vrijdagavond 24 september af in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp, in de woning van de verdachte. © Afr
Redactie KW

Op woensdag 27 april houdt het parket een reconstructie van de moord op Milan Meert (15) in de Oostkampse Nieuwenhovewijk. Hoofdverdachte Jordy D. blijft intussen in de cel.

Op vrijdagavond 24 september vorig jaar liep een verjaardagsfeestje in de woning van Jordy D. (19) in de Oostkampse Nieuwenhovewijk compleet uit de hand toen Bruggeling Milan Meert (15) er samen met een kompaan ongevraagd kwam opdagen.

Openstaande drugsschuld

Milan kwam een openstaande drugsschuld vereffenen en zou daarbij een stroomstootwapen hebben bovengehaald. Jordy D. greep naar een bajonet en stak er Milan mee neer. De jongen rende zwaargewond de straat op en zakte enkele meters verderop in elkaar. Alle hulp kwam te laat.

Een 21-jarige buur van Jordy D. nam na de steekpartij de bajonet mee naar zijn woning. Het wapen werd er twee dagen later aangetroffen tijdens een huiszoeking.

De buur werd aanvankelijk niet aangehouden, maar dat gebeurde eind januari alsnog. Ook een 19-jarige Bruggeling werd toen aangehouden. Hij zou na de steekpartij nog tegen het hoofd van Milan geschopt hebben.

Aanhouding verlengd

Advocaat Pieterjan Dens vroeg vrijdag om Jordy D. voorwaardelijk vrij te laten, maar de raadkamer ging daar niet op in en verlengde diens aanhouding met twee maanden. Ook de aanhouding van de 19-jarige verdachte werd opnieuw verlengd.

Intussen raakte bekend dat het parket op woensdag 27 april een reconstructie zal houden van de moord. Naast Jordy D. zullen ook het tiental gasten op zijn verjaardagsfeestje evenals de kompaan van Milan Meert verzocht worden om daarbij aanwezig te zijn. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.