Nieuwe arrestatie in onderzoek naar moord op Leander Quintyn in Tielt

Leander Quintyn werd op brutale wijze vermoord.© Wouter Meeus
Leander Quintyn werd op brutale wijze vermoord.© Wouter Meeus
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

In het kader van het onderzoek naar de moord op Leander Quintyn op 6 maart jongstleden in Tielt, werd maandagavond een man gearresteerd.

In het moordonderzoek naar de feiten die zich voordeden in de Felix D’Hoopstraat in Tielt, werd maandagavond een man gearresteerd. Na verhoor heeft de onderzoeksrechter hem vandaag aangehouden. Hij verschijnt vrijdag aanstaande voor de raadkamer in Brugge.

Op zaterdagavond 6 maart werd Leander ‘Leo’ Quintyn (32) uit de Felix D’Hoopstraat in Tielt op brutale wijze vermoord op wandelafstand van zijn woning.

Motief

De dader of daders takelden de Tieltenaar toe met verschillende messteken. Leander werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar kort na het voorval overleed hij aan zijn verwondingen. Politie en parket startten onmiddellijk een onderzoek op, maar aanvankelijk werd er geen doorbraak gevonden.

Omwonenden en handelaars werd gevraagd om camerabeelden van die bewuste avond beschikbaar te stellen en even later werden drie mensen opgepakt. Het trio werd na verhoor weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Het onderzoek ging echter onverdroten verder met een nieuwe arrestatie als gevolg. In het belang van het onderzoek worden op vraag van de onderzoeksrechter momenteel geen nadere gegevens gecommuniceerd omtrent identiteit of motief van de dader.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier