Onderzoek naar dubbele kotmoord in Kortrijk afgerond, dossier naar parket-generaal met oog op assisenproces

Slachtoffer Youlia Soboleva (links) met haar zus Anastassia. © gf
Redactie KW

Na drie jaar is het onderzoek naar de dubbele moord in een studentenkot in Kortrijk afgerond. De raadkamer van Kortrijk verwees het dossier naar het parket-generaal met het oog op een assisenproces. Wellicht zal het proces niet voor 2023 plaatsvinden.

Op 1 oktober 2018 vond de kuisploeg van het studentenhuis Vlaskot in de Oude Vestingstraat in Kortrijk het dode lichaam van de jonge Afghaan Nessar Jamshidi (18) ‘s morgens vroeg op het gelijkvloers. Op zijn kamer vond de politie daarna het gruwelijk vermoorde lichaam van Youlia Soboleva (19). Zij was met maar liefst 28 messteken om het leven gebracht.

Arrestatie op spoed

Op camerabeelden was te zien hoe Mohammad M. (23) nadien gewond en bebloed het studentenhuis verliet en naar zijn eigen studentenkot liep. De politie kon hem nadien arresteren op de spoeddienst van het ziekenhuis. Hij hulde zich eerst anderhalve maand in stilzwijgen maar kwam dan toch met een verklaring over de brug. Volgens hem was Youlia (19) al dood bij zijn aankomst in het studentenkot en stierf het Afghaanse slachtoffer Nessar Jamshidi (18), nadat een vechtpartij ontstond tussen hen. Die verklaring hield hij tot vandaag staande.

Naar parket-generaal

Het parket hecht nog altijd weinig geloof aan de verklaringen van de verdachte. De raadkamer stelde nu vast dat er voldoende objectieve bezwaren zijn om de zaak af te ronden en met het oog op een assisenproces naar het parket-generaal in Gent te sturen. Een datum voor een assisenproces is nog niet bekend. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.