Man uit Oostende blijft in de cel voor moordpoging op ex-partner

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juli fietste de verdachte naar het appartement van zijn ex-partner aan het Cardijnplein in Oostende. © a-JRO

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 54-jarige Oostendenaar met twee maanden verlengd op verdenking van poging tot moord. Kurt D. bracht zijn ex-vriendin twee messteken toe, maar het slachtoffer was snel buiten levensgevaar.

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 juli fietste de verdachte naar het appartement van zijn ex-partner aan het Cardijnplein in Oostende. De 53-jarige vrouw bleek niet thuis, waarop Kurt D. naar huis besloot terug te keren. Toen hij vertrok, liep hij het slachtoffer alsnog tegen het lijf. De Oostendenaar stak met een groot mes in de buik en in de rug van zijn ex-vriendin. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar haar toestand was relatief snel stabiel.

Toerekeningsvatbaar

Kurt D. verklaarde dat hun relatie een tiental dagen eerder na vier jaar op de klippen was gelopen. Sindsdien stuurde hij meerdere liefdesbrieven, maar de toon begon dreigender te worden. De nacht van de feiten wilde de verdachte naar eigen zeggen de brokken lijmen. Zo had hij chocolade met een foto van het paar in betere tijden mee. D. beweert ook dat hij het mes bijhad om eventueel de banden van zijn ex-partner lek te steken. Op die manier rekende hij erop dat ze hem om hulp zou moeten vragen.

De verdachte zit sindsdien in de gevangenis op verdenking van poging tot moord. Het onderzoek naar de feiten is ondertussen zo goed als afgerond. Ook het psychiatrisch verslag, waaruit blijkt dat D. toerekeningsvatbaar is, werd al aan het dossier gevoegd. De zaak zal dus binnenkort naar de correctionele rechtbank verwezen kunnen worden. D. werd in het verleden al veroordeeld voor intrafamiliaal geweld en belaging van een eerdere partner.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.