Update
Verdachte ‘moordpoging’ vrijgelaten

Een 45-jarige Pool die aangehouden was op verdenking van moordpoging op zijn ex-partner, is vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte zou in Knokke-Heist een bijtende stof in het gezicht van het slachtoffer gegooid hebben, maar na onderzoek blijkt het om urine te gaan.

De man werd aangehouden op verdenking van moordpoging. (illustratief beeld, beklaagde is niet de man op de foto)© Getty Images/iStockphoto
De man werd aangehouden op verdenking van moordpoging. (illustratief beeld, beklaagde is niet de man op de foto)© Getty Images/iStockphoto

Volgens het parket gaat het om feiten van intrafamiliaal geweld tussen twee voormalige partners. Op donderdag 4 februari zou de 45-jarige man een bijtende stof in het gezicht van de 43-jarige vrouw gegooid hebben. Aanvankelijk was het niet duidelijk om welke stof het precies ging. Het slachtoffer liep bij het incident slechts lichte verwondingen op.

De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot moord. De Brugse raadkamer zou dinsdagochtend beslissen of de Pool al dan niet langer in de gevangenis moest blijven, maar is inmiddels vrijgelaten. Onderzoek wees immers uit dat de ‘bijtende stof’ gewoon urine was.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.