Man blijft in de cel voor moord in Oostendse prostitutiebuurt

© (Foto JRO)

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 31-jarige Fransman met een maand verlengd op verdenking van moord. De verdachte beweert echter dat het slachtoffer hem in de Oostendse prostitutiebuurt aanviel met een mes.

De feiten speelden zich in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober af in de Vooruitgangstraat. In de prostitutiebuurt kreeg een 30-jarige Fransman het rond 5.45 uur aan de stok met twee landgenoten. Bij de steekpartij liep het slachtoffer levensbedreigende verwondingen op. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar is hij een uur later aan zijn verwondingen bezweken.

De twee andere Fransen werden gearresteerd en later ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Uit de eerste verklaringen bleek dat een banaal conflict aan de basis van de steekpartij lag. Enkele dagen na de feiten werd M.S. (34) door de raadkamer al onder voorwaarden vrijgelaten. S. bleef steeds ter plaatse en zou ook de hulpdiensten gebeld hebben. Met de steekpartij zelf had hij volgens de verdediging niets te maken.

C.B. (31) zit wel nog steeds in de gevangenis. Volgens zijn raadsman Hamid El Abouti werd de verdachte door het slachtoffer aangevallen met een mes. Daarbij zou hij een afweerletsel aan de hand opgelopen hebben. De fatale messteek zou per ongeluk zijn toegebracht toen hij tijdens de schermutseling op het slachtoffer viel. Het DNA-onderzoek op het handvat van het mes zou volgens de verdediging dus cruciaal kunnen worden.

Meester El Abouti benadrukt ook dat zijn cliënt na het incident niet probeerde te vluchten. Hij kende het slachtoffer bovendien niet, terwijl er tussen S. en het slachtoffer wel een onenigheid over een vrouw zou zijn geweest. In de tegenstelling tot de andere betrokkenen beschikt B. ook nog over een blanco strafblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.