Landbouwer uit Waardamme die zijn beide dochters verstikte ook verdacht van moordpoging op schoonvader

Op 16 november bracht Vanhaverbeke in Waardamme zijn beide dochtertjes Maud (8) en Ona (5) door verstikking om het leven. © LK
Redactie KW

De beschuldigingen tegen de Waardamse landbouwer Chris Vanhaverbeke stapelen zich op. Naast de gruwelijke moord op zijn beide dochtertjes en de moordpoging op zijn ex, wordt de 44-jarige aardappelteler nu ook verdacht van moordpoging op zijn schoonvader. De raadkamer heeft zijn aanhouding dinsdag bevestigd en met twee maanden verlengd.

Op 16 november bracht Vanhaverbeke in Waardamme zijn beide dochtertjes Maud (8) en Ona (5) door verstikking om het leven. Na zijn gruweldaad knipte de veertiger de kabels aan de elektriciteitskast door. Het is de stelling van het parket dat Vanhaverbeke zijn ex bij haar thuiskomst wou elektrocuteren. Maar volgens de speurders wou Vanhaverbeke mogelijks ook zijn schoonvader treffen, mocht die als eerste het huis hebben betreden. Verder onderzoek moet uitwijzen of het gepruts aan de elektriciteitskast fatale gevolgen had kunnen hebben.

Hij ontkent met klem

Uiteindelijk raakte niemand de kabels aan. Vanhaverbeke ontkent ook met klem dat hij zijn ex of haar vader wou doden. Naar eigen zeggen knipte hij de kabels enkel door om de zoektocht naar de kinderen te bemoeilijken. Maar die bewering kwam tijdens de reconstructie op 19 december op losse schroeven te staan. Vanhaverbeke wordt nog altijd psychiatrisch onderzocht. Naar verluidt hoopt hij vrij te komen onder elektronisch toezicht, zodat hij opnieuw kan werken op zijn veld. “Ik heb mijn cliënt uitgelegd dat zoiets niet aan de orde is”, zegt advocaat Jean-Luc Cottyn. “We verzetten ons niet tegen zijn verdere aanhouding.” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.