Jongeman blijft in de cel voor moord zonder motief in Tielt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een twintigjarige man uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Jarod D. bracht het slachtoffer met messteken om het leven, maar zijn motief blijft onduidelijk.

De hulpdiensten werden op zaterdag 6 maart 2021 rond 22.50 uur opgeroepen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt. Leander Quintyn (32) werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D’Hoopstraat. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Het Brugse parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, maar in eerste instantie konden geen verdachten gearresteerd worden.

Het onderzoek kende een doorbraak toen op 26 april 2021 een verdachte werd opgepakt. Jarod D. werd de volgende dag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Tegenover de speurders legde de jongeman bekentenissen af, maar het blijft onduidelijk waarom Leander Quintyn van het leven werd beroofd. Slachtoffer en dader kenden elkaar immers helemaal niet. Volgens de verdediging zou er op het moment van de feiten ook helemaal niets gezegd zijn.

Het moraliteitsonderzoek is ondertussen bijna helemaal afgerond. Daaruit zou blijken dat ook familie en vrienden van de verdachte niet begrijpen wat hem die avond bezield heeft. Het is voorlopig wel nog steeds wachten op de wellicht cruciale bevindingen van de gerechtspsychiaters.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.