Jarod D. (19) blijft twee maanden langer in de cel voor moord op Leander Quintyn

Leander Quintyn werd dood aangetroffen in de Felix D'Hoopstraat.
Wouter Vander Stricht

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 19-jarige man uit Tielt met twee maanden verlengd op verdenking van moord op Leander Quintyn. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Jarod D. bracht aan half jaar geleden het slachtoffer met messteken om het leven, maar zijn motief blijft onduidelijk.

De hulpdiensten werden op zaterdag 6 maart rond 22.50 uur opgeroepen voor een steekpartij op de openbare weg in het centrum van Tielt. Leander Quintyn (32) werd even later zwaargewond aangetroffen in de Felix D’Hoopstraat. De dertiger werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Het Brugse parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, maar in eerste instantie konden geen verdachten gearresteerd worden.

Onduidelijk motief

Het onderzoek kende een doorbraak toen op 26 april een verdachte werd gearresteerd. Jarod D. werd de volgende dag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Tegenover de speurders legde de jongeman bekentenissen af, maar het blijft onduidelijk waarom Leander Quintyn van het leven werd beroofd. Slachtoffer en dader kenden elkaar immers helemaal niet. Volgens de verdediging zou er op het moment van de feiten ook helemaal niets gezegd zijn.

Momenteel zijn de speurders bezig met het moraliteitsonderzoek. Daarna zal de gerechtspsychiater zijn wellicht cruciale verslag kunnen afwerken. De verdachte werd in de gevangenis al bezocht door de deskundige, maar het is nog wachten op zijn bevindingen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.