Ginste opnieuw opgeschrikt door moord: man (87) slaat echtgenote (87) het hoofd in

De feiten speelden zich af in een afgelegen villa in de Molstenstraat. © Julien Cluyse
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Het gehucht De Ginste in Oostrozebeke wordt voor de tweede maal in vijf jaar opgeschrikt door een moord. De 87-jarige Aloïs D. sloeg er maandagnamiddag met een hamer het hoofd in van zijn eveneens 87-jarige echtgenote Mariette Cannoot. Het echtpaar leefde wat afgesloten van de buurt.

In de Molstenstraat op De Ginste in Oostrozebeke werd maandagnamiddag het levenloze lichaam aangetroffen van Mariette Cannoot. Ze bleek doodgeslagen met een hamer. Het was de schoonbroer van het slachtoffer die de politie verwittigde. Naar verluidt kwam hij langs met boodschappen.

Volgens het parket, dat meteen een onderzoeksrechter vorderde, was het meteen duidelijk dat het slachtoffer met geweld om het leven werd gebracht. De onderzoeksrechter en het parket stapten samen af. Ook het labo en de wetsgeneesheer kwamen ter plaatse.

Gearresteerd

Het parket meldt dat de echtgenoot van het slachtoffer, Aloïs D., intussen werd gearresteerd. De man werd gisterenavond al verhoord door de politiezone Midow. In de loop van de voormiddag volgt ook nog een autopsie op het lichaam van het slachtoffer. Nadien zal de echtgenoot worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

Het echtpaar in kwestie is afkomstig uit Ooigem en de man kwam aan de kost als antiquair. Er is heel weinig geweten over de twee, volgens diverse buren leefde het echtpaar volledig afgesloten van de buurt en hadden ze met niemand contact. Meestal waren ook de rolluiken van hun riante villa dicht en ook de grote ingangspoort was meestal op slot.

Nooit eerder problemen

Burgemeester Luc Derudder bevestigt dit ook. “Het echtpaar leefde heel teruggetrokken en had geen kinderen. Voor mij is dit een complete verrassing. Over het bejaarde echtpaar waren er nooit geen problemen gemeld.” Landbouwer Edward Verstraete van de Ginste wist nog te vertellen dat zijn moeder, die lid is van de seniorenraad, vorige week nog een uitnodiging aan huis had gebracht voor het feest van de 80-plussers.

Noch de verdachte, noch het slachtoffer zijn gekend bij het gerecht. Wat de beweegredenen zijn van het drama is niet duidelijk. In het belang van het onderzoek wordt door het parket voorlopig niet uitgebreider gecommuniceerd over de zaak.

Het is de tweede keer in enkele jaren tijd dat De Ginste wordt opgeschrikt door een moord. In 2016 werd in diezelfde straat een bewoner met messteken om het leven gebracht.

De man is voor de onderzoeksrechter verschenen en werd aangehouden. Hij heeft bekentenissen afgelegd. Uit de autopsie blijkt dat de vrouw om het leven kwam door stomp geweld. Het motief voor de moord maakt deel uit van het onderzoek, zo laat het parket weten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.