Familiedrama in Kuurne: vrouw blijft aangehouden voor moord op haar man

Redactie KW

De 58-jarige vrouw uit Kuurne die vorige week haar echtgenoot vermoordde, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer dinsdag. Haar raadsman Patrick Arnou vroeg om haar te laten overplaatsen naar een gesloten afdeling van het ziekenhuis van ving bot.

Op 23 november verstikte de vrouw haar echtgenoot met een kussen in bed. Zelf had ze medicatie ingenomen, volgens haar advocaat duidelijk met het doel om zelfmoord te plegen. “Het was duidelijk de bedoeling om samen uit het leven te stappen”, zegt meester Patrick Arnou. “Ze blijft maar herhalen dat ze hier niet meer had mogen zitten. Mijn cliënt kampt al twintig jaar met MS en vorig jaar kreeg haar echtgenoot een hersenbloeding waardoor hij deels verlamd werd. Dit is geen ingewikkelde moordzaak maar een intriest verhaal van mensen die elkaar heel hun leven graag gezien hebben maar het niet meer zagen zitten.”

“Omwille van haar ziekte en haar huidige psychologische toestand heb ik vandaag de raadkamer gevraagd om mijn cliënt naar een gesloten afdeling van het AZ Groeninge in Kortrijk te laten overplaatsen maar ze blijft voorlopig in de gewone gevangenis. We overwegen om hiertegen hoger beroep aan te tekenen.” (JF)

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.