Directeur van Basisschool De Kiem reageert na overlijden leerlingen familiedrama: “De verslagenheid is groot”

In de school werd een troosthoekje ingericht. © GST
Redactie KW

De directie van de school is woensdagavond omstreeks 21.30 uur verwittigd dat er twee kinderen van de Basisschool De Kiem overleden waren. Directeur Machteld Van Asbroeck heeft dan deze morgen om 6 uur haar lerarenteam gevraagd om nog voor de schooluren aanwezig te zijn om hen voor te bereiden op het nieuws van het overlijden van de beide kinderen.

“De verslagenheid op school is zeer groot. We moeten nu zeer snel schakelen om de alle kinderen in de school op te vangen samen. We zullen ook zeer snel een mail naar alle ouders sturen met de nodige uitleg”, weet directeur Machteld deze morgen zeer vroeg aan onze krant te vertellen.

Behoefte om te praten

“Voor zowel de leerlingen als de leerkrachten kwam het nieuws over het overlijden van de meisjes als een grote schok binnen. Deze morgen zijn alle aanwezige leerlingen tijdens hun eerste les geïnformeerd over dit tragisch overlijden. De leerkrachten hebben de leerlingen ook de ruimte geboden om over hun gevoelens en gedachten te praten. Al hebben we vandaag geprobeerd om onze gevoelens te kanaliseren, kunnen we ons goed voorstellen dat de leerlingen ook nog thuis de behoefte zullen hebben om hierover te praten”, klinkt het.

Troostruimte

“We willen onze leerlingen en ouders dan ook zo goed mogelijk ondersteunen bij het verwerken van deze tragische gebeurtenis. Deze namiddag zal op onze school een ruimte ingericht worden waar de leerlingen kunnen stilstaan bij het overlijden van de meisjes. We zullen ongetwijfeld ook nog momenten voorzien ter herinnering aan de meisjes.”

Enkele tekeningen in het troosthoekje.
Enkele tekeningen in het troosthoekje. © JH

Er hangen nu al tekeningen en werkjes die de twee slachtoffertjes zelf nog gemaakt hebben. Er is plaats voor de kinderen om iets op te schrijven of een tekening op te hangen, maar ook de ouders zijn welkom om hun medeleven te betuigen. “Hun klasgenootjes hebben daar nu tekeningen, foto’s en een kaars gezet. Samen met het CLB en de politie hebben we overlopen hoe we de dag verder zullen aanpakken. We zullen het ritme van de kinderen volgen. Als zij nood hebben aan rust of willen tekenen of zelfs gewoon even alleen willen zijn met hun verdriet, kan dat in ons rouwhoekje. Daar liggen knuffels en tekenmateriaal en staat ook een foto van de meisjes. We voorzagen twee rouwhoeken waarbij een ingericht is voor alle ouders. Zij kunnen om 16 uur naar de school komen om samen met ons stil te staan bij dit verdriet”, besluit Machteld Van Asbroeck. (GST/JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.