Buurt geschokt door moord op 87-jarige vrouw: “Het leek ons een zeer goed koppel”

De woning in de Churchilllaan wordt grondig onderzocht.
Redactie KW

De politie en het parket in Waregem zijn een moordonderzoek gestart. In de Churchilllaan in Waregem is een vrouw in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. De 92-jarige echtgenoot van de vrouw is opgepakt op verdenking van moord.

De feiten speelden zich donderdagvoormiddag af. Wat er precies gebeurde, blijft onduidelijk. De politie bleef tot ’s avonds bezig in de woning in de Churchilllaan. “Rond 9 uur ’s morgens is de politie hier aangekomen”, vertelt een 60-jarige buurtbewoonster. “Pas rond 19 uur ’s avonds zag ik hoe ze een lichaam buiten brachten. Heel de buurt is erg geschrokken van wat er gebeurd is. Het leek ons een zeer goed koppel. Ik zag hen door het raam vaak samen in de zetel zitten. Ze waren veel thuis maar de man was nog erg kwiek, hij maakte elke morgen zijn wandelingetje in de buurt. Zijn vrouw was wat slechter ter been. Ze hielden van kaarten. Voor corona gingen ze elke week een kaartje leggen in het Torenhof hier vlakbij.”

Eerstdaags voorgeleid

Vrijdagvoormiddag was de federale gerechtelijke politie opnieuw ter plaatse voor verder onderzoek in de woning. Over het onderzoek kunnen ze nog weinig informatie vrijgeven. “Wij kunnen bevestigen dat er een moordonderzoek opgestart is”, klinkt het bij het parket. “In het kader van dit onderzoek is het CSI-team en een wetsgeneesheer aangesteld. De onderzoeksrechter en het openbaar ministerie hebben donderdagavond de plaats van de feiten afgestapt. We kunnen bevestigen dat de 92-jarige echtgenoot van het slachtoffer gearresteerd is in het kader van het onderzoek. Hij wordt eerstdaags voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zal oordelen of hij verder aangehouden blijft.” (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.