Bruggeling (15) blijkt doodgestoken met bajonet, 19-jarige verdachte uit Oostkamp blijft in de cel

De feiten speelden zich op vrijdagavond 24 september af in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp, in de woning van de verdachte. © foto AF

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 19-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Bij een steekpartij in de woning van de verdachte kwam een 15-jarige Bruggeling om het leven. Ondertussen bleek dat daarbij een bajonet zou zijn gebruikt.

De feiten speelden zich op vrijdagavond 24 september af in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp. Tijdens een feestje voor zijn verjaardag kreeg Jordy D. het in zijn eigen woning aan de stok met het slachtoffer. Milan M. bezweek ter plaatse aan de gevolgen van de steekpartij.

In de loop van de nacht konden de speurders in totaal elf aanwezigen arresteren. Uiteindelijk werd enkel Jordy D. voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden op verdenking van moord.

Drugsconflict

Volgens de verdediging paste het incident in een aanslepend drugsconflict. Bij een ripdeal zou D. 150 gram cannabis gestolen hebben van M. zijn vrienden. De avond van de feiten zou het slachtoffer langsgekomen zijn om geld te eisen. Naar eigen zeggen verweerde D. zich enkel toen M. hem probeerde te bewerken met een taser.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of zijn verklaringen steek houden. Omwille daarvan dringt advocaat Pieterjan Dens aan op een snelle reconstructie van de feiten. Die wedersamenstelling zou binnenkort gehouden worden, maar er werd nog geen datum bepaald.

Bajonet

Ondertussen zou er wel al meer duidelijkheid zijn over het gebruikte wapen. Jordy D. verklaarde dat hij iets uit de zetel nam om zich te verdedigen, maar dat hij zelf niet wist wat het was.

Bij een huiszoeking in de woning van een van de andere aanwezigen werd kort na de feiten een bajonet aangetroffen. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat het om het moordwapen zou gaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.