Moord op Wevelgemse vrouw werd gepleegd op parking in Aalbeke

Redactie KW

De verdachte van de moord op zijn 36-jarige ex-vriendin in Wevelgem heeft bekentenissen afgelegd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. De vrouw zou niet in de woning van haar moeder gedood zijn maar op een bedrijfsparking in Aalbeke.

De man moest woensdag voor de onderzoeksrechter verschijnen en die heeft beslist dat hij aangehouden blijft op verdenking van moord.

Het slachtoffer was ongeveer elf jaar samen met de verdachte. In de zomer gingen ze uit elkaar, maar dat kon de man moeilijk verdragen. Sinds de breuk zou hij haar meermaals lastiggevallen en bedreigd hebben. Maandag werd haar lichaam aangetroffen in Wevelgem, in de woning van haar moeder waar ze was ingetrokken. De vrouw zou echter niet op die plek vermoord zijn.

De man, geen onbekende voor het gerecht, meldde zich dinsdag samen met zijn advocaat spontaan aan bij de politie. Vrijdag moet hij voor de raadkamer verschijnen. Die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Uit het onderzoek blijkt voorlopig dat de moord gebeurde op de parking van houtimportbedrijf Vandecasteele in Aalbeke. Daar zouden slachtoffer Jill Himpe en haar ex-vriend Ridoan O. dinsdagmorgen afgesproken hebben. Tijdens een hevige discussie sloegen bij Ridoan O. de stoppen door en ging hij zijn ex-vriendin te lijf met een mes. Nadien reed hij met het lichaam naar de woning van de moeder van Jill Himpe in de Nachtegaalstraat in Wevelgem. Daar liet hij het lichaam achter en zette koers naar zijn advocaat, die hij onderweg belde. Op aanraden van de advocaat parkeerde Ridoan O. zich op de carpoolparking in Deerlijk, belde de politie en wachtte tot die hem kwam arresteren. De man legde volgens het parket integrale bekentenissen af. “Hij is bijzonder geëmotioneerd door wat er gebeurd is”, zegt zijn advocaat.

Morgen/donderdag organiseert het gerecht al een reconstructie. Dat wijst erop dat de verklaringen van de verdachte inderdaad geloofwaardig zijn en weinig tegenstrijdigheden bevatten met andere elementen in het dossier. Vrijdag verschijnt hij een eerste keer voor de raadkamer. Die moet beslissen over zijn verdere aanhouding.

(BELGA- LK))

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.