Mogelijk kinderlokker actief in Vichte

Op woensdag 9 mei werd in Vichte een kinderlokker gesignaleerd. De oude man met grijs haar en een bril, stopte bij een kind om het te lokken met snoepjes. De politie onderzoekt de zaak.

© BELGA

De twaalfjarige zoon van Darline De Waele uit Vichte, vertrok om half acht stipt naar het einde van hun straat. Want daar stopt de schoolbus om de jongen op te halen. “Mijn dochter blijft telkens aan de voordeur op de uitkijk staan tot de schoolbus mijn zoontje ophaalt”, vertelt mama Darline.

Maar die woensdag liep het helemaal anders. Plots reeds een wit bestelbusje met zwart zeildoek het straatje op. De oude man draaide het raampje naar beneden en bood de jongen snoepjes aan uit een zwarte kom. “Gelukkig, is mijn zoontje zo geschrokken dat hij rechtsomkeert maakte en naar huis rende”, vertelt Darline, “mijn dochter had ook al gezien dat het niet pluis was en rende hem tegemoet. Daarna hebben ze papa gebeld die op zijn beurt de politie waarschuwde.”

De beide kinderen hebben bij de politie een verklaring afgelegd. De jongen zelf was zich in het begin van geen kwaad bewust, hij is die dag nog naar school gegaan. De juf heeft tijdens de les nog eens de nadruk gelegd op wat de kinderen moeten doen als een vreemde hen snoep aanbiedt of vraagt plaats te nemen in de auto, luid roepen en wegrennen.

“Hij blijkt nadien toch zwaar geschrokken hoor, hij wil de bus niet meer alleen nemen. We hadden dan voorgesteld om oma mee te laten lopen. Maar dat stelde hem nog niet gerust.”, zegt Darline.

Politiecommissaris Vanden Heede, van zone Mira, bevestigt dat zaak loopt. “We geven de zaak bijzondere aandacht, maar we hebben heel weinig aanknopingspunten. We kunnen natuurlijk geen heksenjacht openen op witte camionetten, want daar is geen beginnen aan.”, vertelt de commissaris.

Mocht u toch iets concreet opmerken met een witte bestelwagen dat helemaal niet deugd, dan belt u best de dienst 101.

(XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.