Moeder van slachtoffer geschokt door vechtfilmpje: “Ik ben razend op die lafaards die dit hebben gedaan”

Redactie KW

De 17-jarige jongen uit Waregem die zaterdag bijzonder hard werd aangepakt door drie piepjonge tieners, heeft een hersenschudding en verschillende kneuzingen opgelopen. Dat zegt de 35-jarige moeder van het slachtoffer, drie dagen later nog altijd geschokt door de feiten. “Ze lokten hem naar het skatepark en gingen hem meteen te lijf. Ik ben razend, ze doen wat je meest dierbaar is pijn.”

Volgens de 35-jarige moeder kende het 17-jarige slachtoffer uit Waregem het groepje aanvallers helemaal niet. “De grootste vraag voor ons blijft: waarom? Hij was die zaterdag gewoon aan het wandelen met zijn lief”, vertelt ze. “Plots kregen ze een berichtje dat iemand hen wilde leren kennen. Zo is hij naar dat skatepark gelokt. Daar namen ze hem vrijwel meteen bij zijn nekvel en gingen hem te lijf.”

“Voor dood achtergelaten”

Omstaanders filmden het hele gebeuren en het bijzonder schokkende filmpje circuleerde op sociale media. Daarop is te zien dat de drie aanvallers het slachtoffer minutenlang te lijf gaan. Ze gooien hem op de grond en blijven zelfs daarna nog op zijn hoofd trappen en slaan. “Als moeder is dat schokkend om te zien, ik kon niet kijken naar dat filmpje. Ik ben er nog niet van bekomen. Ze doen pijn wat je het meest dierbaar is, ik ben razend op de lafaards die dit gedaan hebben. Voor mij is dat uitschot. Ze hebben hem voor dood achtergelaten.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De tol van het geweld is dan ook niet min. “Na de feiten is mijn zoon van het skatepark rechtstreeks naar de politie gegaan. Daar heeft hij mij gebeld en dan zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Hij heeft een hersenschudding, kneuzingen aan zijn ribben en nek, zware bloeduitstortingen en zijn bril is kapot. Hij mocht het ziekenhuis snel verlaten maar kan voorlopig nog niet naar school. Hij heeft nog heel veel hoofdpijn en wordt nauw opgevolgd door de dokter. Hij was al een erg premature baby en is altijd wat fragiel geweest, dat maakt het des te erger voor mij.”

Amper 13 jaar

Het parket kon de drie aanvallers intussen al identificeren. “Het gaat over een 13-jarige uit Wielsbeke, een 13-jarige uit Zulte en een 15-jarige uit De Pinte”, zegt Tom Janssens, woordvoerder van het parket van Kortrijk. De 13-jarige aanstoker van de vechtpartij komt ook in aanmerking voor andere gelijkaardige feiten. “De jongen uit Wielsbeke konden we linken aan twee andere recente vechtpartijen in de regio. Daarvan werden ook filmpjes gemaakt waarop hij herkend is.” Deze verdachte werd dinsdag voorgeleid bij de jeugdrechter in Kortrijk.

De twee andere verdachten, Oost-Vlamingen, zullen zich voor de jeugdrechter van Gent moeten verantwoorden. (JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.