Het kindje van zes werd geboren met een beperking. Hij heeft vaak epileptische aanvallen, is nog niet zindelijk en kan amper praten. Maar de problemen begonnen pas echt, toen zijn mama ging samenwonen met haar 34-jarige vriend, zo meent de grootmoeder van het kind. Volgens het openbaar ministerie is er duidelijk sprake van kindermishandeling.

"Op een avond merkte de moeder op dat hij volstond met blauwe plekken in zijn gezicht, op zijn lichaam en in de schaamstreek", zo vertelde de procureur. "Maar toen ze in het ziekenhuis vertelden dat ze genoodzaakt waren om de politie te verwittigen, namen ze het jongetje terug mee naar huis."

De biologische vader diende een klacht in, en de vrouw moest op gesprek bij het CAW. "Maar dat wilde ze niet, want ze had een belangrijke afspraak. Ze moest namelijk een tattoo laten zetten", aldus de procureur. Hij vorderde voor de moeder en de stiefvader een gevangenisstraf van negen maanden.

Volgens de advocaat van de moeder zouden de blauwe plekken ook het gevolg kunnen zijn van abnormaal speelgedrag. Een andere mogelijkheid is volgens hem dat de stiefvader niet met het kind overweg kan. "Maar mijn cliënte heeft hem nooit zien slaan dus kan ze hem niet beschuldigen." De stiefvader, die volgens de procureur onsamenhangende verklaringen had afgelegd tijdens het onderzoek, ontkende maandag dat hij zijn stiefzoon zou hebben geslagen.

Vonnis op 16 augustus.

(BELGA)