Moeder die zoontje te veel pijnstillers gaf, blijft in de cel

De moeder gaf toe dat ze haar kind te veel pijnstillers gaf. "Ik wou hem alleen maar helpen", verklaarde ze. © Getty Images/iStockphoto
Laurens Kindt

De 31-jarige moeder uit Sint-Henricus bij Torhout die dinsdag aangehouden werd op verdenking van onopzettelijke doding van haar zoontje van twee blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. De vrouw zoekt samen met haar advocaat een residentiële psychiatrische opname. Intussen raakte bekend dat haar echtgenoot de echtscheiding zou aanvragen.

De 31-jarige vrouw werd dinsdag door de onderzoeksrechter in Brugge onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens onopzettelijke doding van haar zoontje van twee. Het jongetje werd op zondag 16 februari ‘s morgens dood in zijn bedje aangetroffen door de ouders. De opgeroepen hulpdiensten konden alleen maar het overlijden vaststellen. Het parket beschouwde het overlijden als verdacht en besloot een wetsdokter aan te stellen.

Operatie aan de amandelen

Uit zijn verslag en uit het toxicologisch onderzoek bleek dat de vrouw haar zoontje te veel pijnstillers had gegeven. Het jongetje was op 7 februari geopereerd aan de amandelen en had daardoor veel pijn. “Het jongetje bleef maar wenen. Mijn cliënte heeft verklaard dat ze op tien uur tijd zeven zetpillen gegeven heeft van verschillende merken: Perdolan, Nurofen en Dafalgan”, zegt haar advocaat Kris Vincke. Bij te veel pijnstillers kan de lever overbelast raken en kan een patiënt beginnen braken. Wellicht is dat wat het kindje overkomen is en is hem dat in zijn slaap fataal geworden.

“Niemand twijfelt er hier aan, die vrouw heeft dat onopzettelijk gedaan. Maar ze moet er wel mee leven. In de gevangenis krijgt ze bijzondere aandacht en zit ze in een zogenaamde naaktcel. Dat is een cel waarbij alle mogelijke voorwerpen waarmee iemand een zelfmoordpoging zou kunnen doen, zijn weggehaald.

Echtscheiding

We begrijpen dat de raadkamer ze niet zomaar wil vrijlaten in afwachting van het verdere onderzoek. We zijn druk op zoek naar een plaats in een residentiële instelling, waar ze de nodige behandeling zou kunnen krijgen”, aldus advocaat Kris Vincke. Ondertussen heeft de echtgenoot van de vrouw laten weten dat hij zijn partner niet langer steunt. Hij zou eerstdaags de echtscheidingsprocedure in gang willen zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier