Moeder (44) brengt dochter (17) om en stapt daarna zelf uit het leven in Gullegem

Vrijdagvoormiddag vond de politie de lichamen van een 44-jarige vrouw en haar 17-jarige dochter in een woning in de Ballingstraat in Gullegem. Het zou gaan om een familiedrama.

© Google Maps

Vrijdagvoormiddag trof de politie in een woning in de Ballingstraat in Gullegem de lichamen aan van een 44-jarige vrouw en haar 17-jarige dochter. De twee woonden samen in het huis waar ze gevonden werden. Het zou gaan om een familiedrama. De vrouw bracht eerst haar dochter om en stapte daarna zelf uit het leven.

Papa belt politie

“Het labo en het afstappingsteam van de FGP kwamen ter plaatse, evenals een wetsdokter. Het openbaar ministerie vorderde een onderzoeksrechter en zij stapten samen af. Er zal een autopsie plaatsvinden op de lichamen. Er werd niemand gearresteerd”, klinkt het bij het parket van Kortrijk.

Volgens parketwoordvoerder Hanne Demedts contacteerde de papa van het meisje vrijdagvoormiddag de politie omdat hij bij hen thuis niemand kon bereiken. Toen een patrouille aan de woning aankwam, waren alle rolluiken naar beneden. Eens binnen vonden de agenten de levenloze lichamen. Wat er precies gebeurd is in de woning en hoe het 17-jarige meisje en haar moeder om het leven kwamen, is voorlopig onduidelijk.

Hotelschool

Het slachtoffer zat in het zesde jaar op de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, ze begon er vorig jaar in het vijfde jaar bakkerij. In een brief aan de leerlingen uit de directie haar medeleven met de nabestaanden van het 17-jarige meisje. “Wij leerden haar al vroeg kennen als een voortreffelijke leerling. Het nieuws dat zij is overleden, treft ons in het diepste van ons hart”, klinkt het. “We wensen de familie heel veel sterkte toe.”

Als school neemt Ter Groene Poorte zich voor om de komende dagen, weken en maanden alles te doen om de klas en andere leerlingen die het slachtoffer goed kenden, op te vangen en te begeleiden. “Samen zullen wij dit groot verlies, dat voor zoveel verdriet zorgt, dragen en een plaats geven”, aldus de directie van de school nog.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (1813 of www.zelfmoord1813.be).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.