Minderjarige zigeunermeisjes opgepakt in Waregem

Redactie KW

Vorige week werden twee minderjarige zigeunermeisjes opgepakt door agenten van politiezone MIRA, nadat ze winkelende mensen lastig vielen.

Op woensdag 23 december kreeg de politie van de zone MIRA bericht dat meisjes met een petitie de winkelende mensen lastig vielen. Er was ook al een klacht ingediend van een persoon die werd bestolen, toen hij de petitie wilde tekenen en wat steun wilde betalen. Een interventieploeg kon een 16- en 17-jarig meisje van Roemeense afkomst onderscheppen, net voor ze op de trein stapten.

Ze zijn uit het Brusselse afkomstig en gaan met een petitie rond voor het zogezegd ‘bouwen van een tehuis voor daklozen’. Het gedoneerde geld verdween in hun eigen zakken en enkele personen werden zelfs bestolen. Er zijn ook aanwijzingen gevonden dat deze meisjes te maken hebben met de beschadiging van de kerk in Waregem waarbij met witte verf op de houten muurpanelen werd geschreven.

Beide minderjarige meisjes werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel. Ze zijn geen onbekenden voor het gerecht.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier